על תהליך ה Coaching ככלי מלמד לניהול ושימור זוגיות
למה זוגיות?
שאלת הזוגיות ככלי לאושר אמיתי או ככלי להשגת שייכות או תא משפחתי או ככלי להשגת הצלחה עסקית במקרה של שותפות – עולה לא מעט בימנו. מצד אחד, ברור שכיום אין הכרח להקים זוגיות בכדי לבנות משפחה, וגם אם הקמנו זוגיות, אין הכרח לתחזק ולשמר אותה בכדי שתמשיך להתקיים.
רובנו כל כך שקועים בחיי היומיום שלנו, בקריירה שלנו, בילדים שלנו, בחברים שלנו, שהזוגיות הופכת למקום זניח שאפשר לחיות לצדו ולא בתוכו.
מהצד השני, עובדה היא שכרגע רובנו עדיין בוחרים בחיי זוגיות (חד או דו-מינית) ולא משנה אם זה במטרה להקים משפחה, במטרה לשבור את בדידותנו או לחוש שייכות.
למה זה כל כך קשה?
לדעתי, רוב האנשים לא יודעים כיצד להתנהל נכון בזוגיות, פשוט כי מעולם לא למדו זאת. אלו מאתנו ברי המזל שזכו למודל הורי נכון לזוגיות, אולי מצליחים בכך יותר מאחרים, אבל גם זה בתנאי שלא עברו חוויה זוגית מקלקלת בדרך.
עם זאת, בהתחשב בכך שהמדובר במערכת היחסים הממושכת ביותר הצפויה לנו בחיינו (מלבד עם עצמנו..), הרי שיש לנו כל האינטרסים לפעול להצלחתה.
ובכל זאת, רובנו בוחרים לברוח מהניסיון למצוא אושר אמיתי בקשר זוגי, ובדרך כלל נעדיף לעבוד קשה בחיפוש אחרי אושר במקומות אחרים כמו קריירה, הורות,
חברה וכו’. כלומר, אצל רובנו, כאשר אנו חשים שהזוגיות במשבר, קל לנו יותר לבחור בפרידה או בגירושין מאשר בעבודה על הזוגיות שלנו.
למה Coaching ?
בזוגיות אשר למעשה פועלת בזירה של היחיד בזוג, יש ל Coaching יתרון מובהק על פני שיטות ייעוץ אחרות. לדעתי במתודת אימון המתמקדת באחריות אישית של כל צד לאושר הפרטי שלו, יש הרבה תבונה. גישה זו יוצאת מתוך הנחה שהאושר האישי שלנו הוא הבסיס לאושרנו הזוגי / החברתי. כך, חשוב שכל צד יכיר ראשית את הגורמים לאושר שלו טרם יעשה הזוג ניסיון לאתר ולבסס את ה”אושר זוגי”.
כלומר, מהותו של התהליך הוא ראשית התבוננות פרטנית ולקיחת אחריות אישית, ובבסיסה של שיטה זו עומד הרעיון האומר שללא קשר למקומו של בן הזוג שלך במערכת היחסים, עליך לקחת אחריות על הקשר ועל האושר שלך בתוך הקשר, וזה לא פשוט להיות ”המבוגר האחראי“ בקשר, ולהיות בתחושה של “היחיד שפועל בתוך הזוג” (גם אם לעתים שני הצדדים חשים כך בו זמנית).
לפיכך, בשיטת האימון הזוגי המוצעת כאן, מתמקד חלקו הראשון של האימון בכל אחד מבני הזוג, ורק לאחר הבנת מקומו של כל אחד בזוגיות, אפשר שיתקיים אימון משותף.
ובמילים אחרות – מהותו של האימון הזוגי – אם אני חיה בתחושה שבגדול ”לא טוב לי“ עם בן זוגי, קודם כל אברר מה אני צריכה שיהיה לי טוב ואז במקום להגיב בכל פעם שקורה משהו מתוך מקום של מלחמה על הטוב שלי, אגדיר לי ולבן/בת זוגי אותו מראש ואפעל להשגתו.